• Samuel Aarnio

S.M.A.R.T + Funnel -digistrategia tukee parhaiten liiketoiminnan kasvua

Updated: Apr 2


Jokainen teko täytyy olla sidoksissa tavoitteisiin ja määritelty S.M.A.R.T.-systeemin sekä myyntifunnelin kautta. Jos ei ole, tee muutokset tai huku digiviidakkoon.


Puhelimella voi mennä muutamassa sekunnissa tarkistamaan, ostamaan, tekemään tai oppimaan mitä vain ja mistä maailmankolkasta haluamme.


Kilpailu ei ole enää tarjonnasta, vaan laadusta ja huomiosta. Huomiota saa digimarkkinoinnin työkaluilla vaikka suoraan kotiin. Kuitenkin ennen loistavaa sisältöä täytyy olla hyvin määritelty tavoite, joka määrittelee työkalut ja sisällön.


Visuals attract your reader's attention. Use an image and a caption to help get your message across.

S.M.A.R.T. -tavoitteet

Ovat tarkasti määriteltyjä, mitattavissa, saavutettavissa, aiheellisia ja sidoksissa aikaan.

“We all have to be willing to deal with a certain amount of discomfort in order to see what we're truly capable of.” - P&G CEO, David Taylor

Elämme vaihtoehtojen rikkauden maailmassa


Jotta voimme kasvaa täytyy ensin kokea hieman epämukavuutta. Epämukavuudella tarkoitan esimerkiksi sitä kirjoa vaihtoehtoja, mitä Digissä voi tehdä asiakkaiden hyväksi.


Siksi me määrittelemme ensin tavoitteen. Se voi olla esimerkiksi orgaaninen näkyvyys Googlen haussa sijalla 1 - 3 kahden kuukauden päästä tietyllä hakusanalla ja aluella, tai x määrä uusia kävijöitä kivijalkakauppaan tietyn ajan sisällä.

Tavoiteilla määrittelemme työkalut, joita käytämme. Työkaluja on paljon ja niiden avulla voimme selvittää vaikka, mikä ihmisiä kiinnostaa tällä hetkellä, mistä he tulevat verkkosivuille ja mitä sisältöä luoda.


Viestin jalkauttamiseen voimme käyttää TikTokkia, Facebookkia, Instagramia jne. Analytiikka kerää meille onnistumisen tuloksia ja ohjelmat automatisoivat kehitystä, niin että viestit tavoittaa juuri oikeat henkilöt. Näihin palvelun tarjoajat ovat panostaneet todella paljon, koska sieltä he saavat leipänsä.


Jos jokin kampanja ei toimi, voimme nähdä sen ja vaihtaa taktiikkaa. Mitä paremmin tavoite on määritelty, sen saavuttamista mitataan oikein, se on realistinen tavoittaa, se vaikuttaa merkittävästi liiketoimintaan ja on sidoksissa ajanjaksoon voimme luoda hyvin tehokkaita kampanjoita ja antaa automaation alkaa kehittämään niitä data pohjalta.


Automaation idea on:

  1. Luoda todellisesta hankitusta tiedosta kehityssuuntia.

  2. Toimia yhdessä ihmisen kanssa, jotta työn määrä helpottuu.

  3. Jatkuvasti kokeilla useita eri vaihtoehtoja.Sitten pääsemme myyntifunneliin


Olemmeko me Top of Funnel - TOFU, Middle of funnel - MOFU vai Bottom of funnel - BOFU antaa suunnan sille, mitä tavoittelemme. Kohdistuuko viestimme näkyvyyden lisäämiseen (TOFU), kuten esimerkiksi Facebook-kampanja jollekin uudelle tuotteelle tai avatulle myymälälle. Lähetämmekö markkinointi-sähköpostin verkkosivulla tiettyjä asioita toteuttaneille henkilöille (MOFU), kuten sähköposti alennuskupongilla henkilölle, joka jätti ostamatta tuotteen. Voimme myös ottaa tavoitteeksi funnelin alimman osion, eli tuotteet edelleen markkinointi, kuten arvostelujen antaminen tai pyyntö liittyä VIP-kerhoon oston jälkeen keräämään alennuksia. Nämä kaikki ovat hyvin käytettyjä nykyään. Kyse on siitä, kun löydämme juuri oikeista aiheista oikeanlaiset viestit ja annamme niiden kuulua, meidän asiakkaat pääsevät kitkattomasti nauttimaan palveluista. Tuliko sinulle mieleen, minkälaisia kampanjoita voisimme tehdä?


Ota yhteyttä.


4 views