• Samuel Aarnio

En ole vielä tehnyt markkinointia verkossa. Onko liian myöhäistä?


Yllättävät toimijat voivat ilmestyä, kasvaa ja viedä liiketoiminnan, jos ei hyödynnä uusimpia teknologioita. Mutta koskaan ei ole liian myöhäistä. Tässä postauksessa käyn läpi lyhyesti miksi tehdä digimarkkinointia ja miten teet sen.



Maailma on meidän hyppysissä Google tarjoaa miltei ilmaista näkyvyyttä kaikille. Heiltä saatu tieto on kuin saisi läpinäkyvyyden ihmisten käytökseen verkossa suurina trendeinä.


Nykyään suurin osa ihmisistä arvostaa, että tuotemerkki ovat helposti löydettävissä, sisältöä julkaistaan oikeaan aikaan ja heille oikeassa paikassa. Olemalla aktiivinen sosiaalisessa mediassa, löydettävissä Googlessa tai muissa hakukoneissa ja selkeällä verkkosivulla saa jo paljon aikaiseksi ja toimii asiakasystävälisesti.


Tässä on viisi keinoa, kuinka olla asiakaslähtöinen verkossa:


  1. Valitse selkeä ja helppo sana, fraasi tai tuotteen nimi, jolla toivot tulevasi löydetyksi hakukoneessa.

  2. Tarkista Google Ads tai muusta palvelusta, kuinka paljon sanoja etsitään.

  3. Mene asiakkaan kenkiin hetkeksi ja ennusta mitä, milloin ja miksi hän etsii juuri niitä sanoja.


4. Optimoi verkkosivusi hakusanojen mukaan, jotta Google ymmärtää, mistä sivuillasi on on kyse ja tarjoaa sitä hakijoille. Google tavoittelee laatu hakukoneensa kanssa.


5. Luo verkkosivun kulku selkeäksi tukemaan hakijan alkuperäistä aikomusta.





Voimme luoda parempaa sisältöä, kun saamme mitattua tietoa asiakkaan käytöksestä verkkosivuilla.


Nykypäivänä meillä on silmät verkkoon ja saamme tarkistettua, minkälaisia tuloksia kukin toimenpide tuottaa. Aina ei pysty kaikkea sanomaan, mutta ainakin tiedämme, jos kampanja vastaa asiakkaan toiveita, pysyvätkö he sivuilla, miten pitkään ja mikä sisältö kiinnostaa heitä eniten. Me voimme tehdä heidän kokemuksestaan saumattoman. Ystävällisesti, Samuel Aarnio

4 views