• Samuel Aarnio

7 eri työkalua, jotka ovat päivittäin käytössä..


Digimarkkinoinnin ekosysteemi on täynnä ilmaisia ja maksullisia työkaluja aloittaa oma työskentely. Eri alustat tulevat eri ohjeilla ja käyttötarkoituksilla ja niillä voi saada aikaa valtavan paljon, kunhan tietää mitä tekee.


Kuitenkin kuka tahansa voi lähteä tekemään esimerkiksi Facebookin tai Google Adsin parissa omia kampanjoita.


Tässä blogissa mainitsen seitsemän työkalua, joita käytän päivittäin työskentelyssäni.Google on Facebookin kanssa markkinoiden hallitsija näkyvyydessä ja mainostilassa. He muuttavat käytäntöjään jatkuvasti, mutta ovat melko käyttäjäystävällisiä. Niitä voi käyttää hyvin perustasolla summittain tai sitten hyvinkin tarkasti ammattilaisen toimesta.7 päivittäistä työkalua ovat:


1. Google Trends tarjoaa tietoa, mitä ihmiset etsivät, millä sanoilla, milloin ja missä maanosassa.


2. Analytics on tärkeä työkalu, koska se mittaa realiajassa, mitä verkkosivullasi tapahtuu.


3. Tag Managerin avulla mitataan esimerkiksi asiakaspolkujen ja konversioiden toimivuutta verkkosivuillasi. Tämä on haastavin työkalu käyttää, mutta on luotu sen takia, ettei tarvitse enää olla koodari tekemään näitä muutoksia.


4. Surveys 360 työkalulla voi kerätä tietoa asiakkailta. Palaute on kaiken ytimessä.


5. Google Ads tarjoaa mahdollisuuden mainostaa edullisesti hakukoneissa, Youtubessa ja Display-mainoksina eri verkkosivuilla haluamilleen asiakasryhmille.


6. Facebook Business Manager antaa mahdollisuuden kohdistaa mainoksia hyvinkin tarkasti. Mieti tarkkuudella sukupuoli, onko lapsia, mistä tykkää, missä asuu ja milloin viimeksi ostanut mainoksesta.


7. WooRank ja Ubersuggest keräävät tietoa sivuiltasi sekä ohjeistaa, kuinka manuaalisesti optimoida verkkosivujasi, jotta verkkosivun arvosana ja käytettävyys paranee ja se löydetään paremmin.Välineitä on paljon lisää - onhan tämä hieman välineurheilua. Pitkiä maratoneja, välillä juoksuja ja hyvät analytiikat sekä ravinteet alla.


Kerro jos visiot jo, mitä haluat lähteä tekemään. Ystävällisesti, Samuel Aarnio

3 views